icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small

EXPAK AT.SI - Avstrijsko-slovenska ekspertna akademija

EXPAK AT.SI - Avstrijsko-slovenska ekspertna akademija

Namen projekta je vzpostavitev povezanega kooperativnega sistema za integriran avstrijsko-slovenski trg dela na obmejnem območju, ki bo postopno odpravil ovire za načrtovanje, usklajevanje in uresničevanja skupne obmejne regionalne politike trga dela.

Aktivnosti projekta se nanašajo predvsem na snovanje skupnih strokovnih in znanstvenih podlag za slovenski in avstrijski zavod za zaposlovanje, predvsem na področju iskanja možnosti in načinov za uspešen boj proti pomanjkanju kvalificiranih delavcev in delavk ter ukrepov v primeru masovnega odpuščanja delavcem in posledično masovne brezposelnosti; vzpostavitev delovnih skupin, ki lahko hitro reagirajo na aktualne spremembe na trgu dela; zasnovo  in uvedbo novih sodobnih kvalifikacijskih konceptov; pripravo skupnih svetovalnih konceptov za podjetja; dvig kvalitete poklicne orientacije; zasnovo skupnih strokovnih podlag za obvladovanje pojava in posledic odpiranja trgov dela med državami; ter vzpostavitev skupnih orodij in mehanizmov za čezmejno intervencijo politike trga dela.

Dodatne informacije:
eim, Center razvoja človeških virov, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba:
Tomislav Rugelj, tel.:02/333 13 37, e-posta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletna stran projekta: www.expak-at.si

footer neu