icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small

CE AGEING PLATFORM

Namen projekta “CE Ageing Platform” je zmanjšati negativne učinke in vplive demografskih sprememb v Srednji Evropi. Projektna ideja je plod sodelovanja različnih partnerjev in njihove želje, da skupaj prispevajo k izboljšanju okvirnih pogojev v svojih regijah in tako spodbudijo gospodarsko rast, regionalni razvoj in socialno kohezijo. Gradi na prepričanju, da je izzive, s katerimi se soočamo pri medsektorskem vprašanju “staranja”, možno reševati samo s sodelovanjem. Projekt CE-Ageing Platform zato načrtuje skupen razvoj Srednjeevropske strategije staranja, ki bo omogočala partnerjem, da se prilagodijo demografskim spremembam in pri tem povezujejo izkušnje iz predhodnih aktivnosti na eni strani ter rezultate in izkušnje inovativnih aktivnosti, izvedenih v projektu CE-Ageing Platform na drugi.

Razen priprave strategije staranja za Srednjo Evropo smo se v Sloveniji posvetili tematiki upravljanja s starostno raznoliko delovno silo in pripravili 2 programa usposabljanja ter tematska gradiva. Vabimo vas, da si jih ogledate!

Spletni program usposabljanja Moč starostne raznolikosti

Delavnica Upravljanje starostno raznolike delovne sile

Zgibanka Starostno raznolika delovna sila

Brošura Starostna raznolikost na delovnem mestu

e-novice Aktualna številka

Dodatne informacije:
eim, Center razvoja človeških virov, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba:
Mateja Karničnik, tel.: 02 333 13 40, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletna stran projekta:
www.ce-ageing.eu

logos CEEUerdf forweb 01 Logo-09 peopleskills 
Projekt se izvaja v okviru programa CENTRAL EUROPE in sofinancira s sredstvi ERDF.