icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small

Svetovanje in testiranje za zaposlovanje kadra po meri delodajalca

Z različnimi orodji vam lahko pomagamo ugotoviti, ali je neka oseba dejansko najprimernejša za delo
na konkretnem delovnem mestu v vašem podjetju. PostIzbor kadrov-2opke povsem prilagodimo vašim potrebam in željam, tako da lahko izpeljemo celotno selekcijo kadra, lahko pa vam pomagamo izpeljati le posamezen del aktivnosti pri izbiri kadra.

Z vašim pooblastilom za vas izvedemo: 

  • Profil delovnega mesta. Oblikujemo ključne zahteve delovnega mesta in pripravimo vsebino zaposlitvenega oglasa, ki bo pritegnil kandidate, ki ustrezajo vašim željam in pričakovanjem.
  • Pred - selekcijske aktivnosti. Na osnovi zbranih prijav pregledamo življenjepise in opravimo prvo selekcijo ter izvedemo telefonski informativno-selekcijski razgovor s potencialnimi kandidati.
  • Zaposlitvene intervjuje s prijavljenimi kandidati. S strokovno vodenim selekcijskim intervjujem ugotavljamo posameznikovo pripravljenost, ustreznost in motiviranost za konkretno delo. Na podlagi razgovora pripravimo pisno mnenje in vam osebno predstavimo kandidate.
  • Svetujemo vam pri odločitvi, s katerimi kandidati se nadaljuje profesionalna selekcija.
  • Drugi krog razgovorov. Poteka s predstavnikom vašega podjetja, na podlagi katerega se pripravi ožji izbor kandidatov, ki ustrezajo vašim pričakovanjem.  
  • Svetujemo vam, da se odločite za dodatno testiranje kandidatov ali za »assessment oz. metodo prepoznavanja in merjenja kompetenc«. Assessment je skupinsko reševanje nalog na osnovi zahtevanih kompetenc razpisanega delovnega mesta.
    V kolikor »assessment« za vas ni zanimiv, svetujemo dodatni usmerjeni intervju s kandidatom in psihološko testiranje. Pripravimo vam strokovno interpretacijo rezultatov v pisni obliki ter pisno in osebno predstavitev najprimernejših kandidatov, izmed katerih potem sami izberete najprimernejšega.
  • Končna selekcija pri naročniku in odločitev naročnika za zaposlitev. Naročnik opravi selekcijski intervju s predlaganimi kandidati. Pri izvedbi selekcijskih intervjujev ter končnem izboru vam lahko pomagamo z nasveti. Seveda pa je končna odločitev vaša.

Ob zaključku postopka vam predamo tudi vso korespondenca s kandidati (tudi z odklonjenimi).

V primeru dodatnih informacij in zainteresiranosti za sodelovanje smo vam na voljo:

Karmen Vaupotič, svetovalec RČV I., 02 333 13 31, 030 201 030, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Glede na vaše potrebe vam izdelamo konkreten predlog o nadaljnjem sodelovanju.