icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small
Nadgrajena spletna stran projekta
Pridobivanje temeljnih in poklicnih
kompetenc 2018 - 2022

Senior Capital

SENIOR CAPITAL

Razvoj človeškega kapitala starejših za povečanje njihove gospodarske in družbene vrednosti v konkurenčnem gospodarstvu, ki temelji na znanju

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, skupaj z Mestno občino Maribor, kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Senior Capital kjer želimo razviti in preizkusiti nove strategije za izboljšanje zaposlovanja starejših. Za sofinanciranje izvedbe projekta smo pridobili sredstva v okviru programa »Central Europe«.

Namen dvoletnega projekta»SeniorCapital«, je najti učinkovite rešitve za obvladovanje negativnih učinkov staranja prebivalstva. Prizadevali si bomo k boljšemu izkoristku kompetenc vse večjega števila starejših (50 +) ljudi, ki predstavljajo veliko "rezervo"človeškega kapitala in tako povečati njihovo gospodarsko vlogo in dodano vrednost. Pri tem imajo ključno vlogo podjetja, občine in izobraževalne institucije/središča, ki morajo v regiji delovati povezovalno.

Starejši zaposleni so zaradi svoje stabilnosti in zanesljivosti pomemben potencial predvsem za mala in srednje velika podjetja. Pri zaposlovanju starejših je potrebno upoštevati različne vidike, ki jih zasledujemo tudi v projektu »Senior Capital«. Na eni strani je potrebno dvigniti ozaveščenost in odprtost do starejših delavcev in njihovih prednosti. Na drugi strani pa je v nekaterih sektorjih potrebno nadaljnje izobraževanje/učenje ali popolnoma nova kariera oseb v starosti 50+. Izziv, ki je pred nami je, kako zadovoljiti potrebe in interese obeh strani.

Z medgeneracijskim učenjem, prenosom praks, s spodbujanjem zaposlovanja starostno raznolike delovne sile s poudarkom na starejših, bomo z aktivnostmi projekta prispevali h gospodarski konkurenčnosti podravske regije.

V okviru projektnih aktivnosti bomo skupaj z Mestno občino Maribor vzpostaviti izobraževalno – poslovni center za starejše, kamor se bodo lahko vključili starejši (50+), ki so brezposelni ali že v pokoju, še vedno zaposleni ter starejši, katere bomo spodbujali k vključevanju v zaposlitev oz. druge oblike gospodarskih dejavnosti in prostovoljske aktivnosti.

Dodatne informacije:
Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Brošura: >>>>>

Novice:
- 1. in 2. številka >>>>>

- 3. številka >>>>>
- 4. številka >>>>> 
- 5. številka >>>>>

Letaki:
- letak št. 1 >>>>>
- letak št. 2 >>>>>
- letak št. 3 >>>>>
- letak št. 4 >>>>>

 
Dokumenti (študije, pregled dobrih praks na področju aktivnega staranja v povezavi s trgom dela v partnerskih državah) pripravljeni v okviru projekta:

 

Kontaktna oseba:
Dušanka Lužar Šajt, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Tel.: 02 333 1 335

Spletna stran projekta: www.seniorcapital.eu 

Promocijski video: Leta niso merilo - aktivirajmo potencial!

 

Prihodnost je zgrajena na izkušnjah – starost je lahko prednost!

Zdruzen-ZMANJSAN