icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small

Upravljanje s starostno raznoliko delovno silo za HR managerje

Obveščamo vas o mednarodnem projektu »Age – diverse workforce management for HR managers (HR4AD)«, ki vključuje razvoj novega programa poklicnega izobraževanja in usposabljanja za HR managerje, katerega cilj je povečanje konkurenčnosti stroke na področju upravljanja s starostno raznoliko delovno silo.

Fundacija PRIZMA v projektu sodeluje v partnerstvu s partnerji iz Grčije, Bolgarije, Francije in Portugalske v okviru programa ERASMUS+ KA2 Strateška razvojna partnerstva, predvidoma do oktobra 2018.

Glavni namen projekta je razvoj inovativnega programa poklicnega izobraževanja in usposabljanja za krepitev ključnih kompetenc HR managerjev z zagotavljanjem njihovega poklicnega razvoja s potrebami razvojnih sprememb na trgu dela. Razvite bodo on-line izobraževalne vsebine in novi učni materiali, ki bodo HR managerjem omogočali nadgradnjo in uporabo znanj na področju upravljanja s starostno raznoliko delovno silo na delovnem mestu v organizaciji.

Ob razvoju programa je cilj tudi povečanje dostopnosti programov izobraževanja in usposabljanja za ponudnike usposabljanj, organizacije in podjetja. Prav tako bo projekt spodbudil validacijo učnih izidov, ki bodo razviti na evropskem nivoju. Razvoj učnega načrta programa in vseh povezanih izobraževalnih virov bo predvidoma zaključen v prihajajočih mesecih.

Za nadaljnje informacije prosimo preberite priloženo brošuro, za koledar prihajajočih aktivnosti pa nas prosimo kontaktirajte ali pa nas obiščite na naši spletni strani: http://www.fundacija-prizma.si/ .

Lep pozdrav,

Ekipa Fundacije PRIZMA

HR4AD-Aktualno