icon1-small icon2-small icon3-small icon4-small icon5-small icon6-small icon7-small
Nadgrajena spletna stran projekta
Pridobivanje temeljnih in poklicnih
kompetenc 2018 - 2022

ZGODBE, KI SPREMINJAJO - mednarodna konferenca o socialni ekonomiji

najava konference1Vabimo vas, da se nam v sredo, 20. novembra ob 9. uri pridružite v Dominikanskem samostanu na Ptuju in prisluhnete zgodbam socialne ekonomije, ki spreminja nas, naša družbena ter naravna okolja in postanete del skupnosti in aktivni soustvarjalci razvoja socialne ekonomije v Podravju in Sloveniji.

Govorili bomo o priložnostih za izboljšave v politikah, ki urejajo področje socialnih podjetij in zadrug, predstavili zgodbe in izkušnje socialnih podjetnikov in zadružnikov ter osvetlili priložnosti financiranja socialno-podjetniških in zadružnih podjemov.

Z nami bodo zgodbe delili priznani domači in tuji strokovnjaki/nje, socialni podjetniki/nice in zadružniki/ce, ministri/ce, predstavniki Evropske komisije, regij, lokalnih skupnosti in drugi deležniki, ki vzpostavljajo okvirne pogoje za uspešno delovanje in razvoj sektorja socialne ekonomije.

Konferenco podpira častni pokrovitelj, Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Peter Svetina, ki jo je pospremil z naslednjo mislijo:

»V podjetništvu še vedno premalokrat v ospredje postavljamo vrednoti vzajemnosti in solidarnosti - temeljni vrednoti socialnega podjetništva, ki daje prednost rasti socialnega kapitala pred ustvarjanjem dobička in na ta način krepi socialno kohezivnost celotne družbe. Zgodbe zaposlovanja ranljivih skupin prebivalstva in ustvarjanja družbenih učinkov na vseh področjih so zgodbe, ki spreminjajo, zato hvala vsem, ki pogumno stopate na to pot.«

Program konference

Prijavnica